hits

PENSJONIST HELT PÅ JORDET

                                              Bilderesultat for cartoon old farmer

Det hente som det alltid gjør når pensjonisten skal ut på tur. Det som blir skrevet om i stedets store lokal avis. Primus motor på folkemunne. Stedets Petter smart og stor sjarmør. Hele livet til pensjonisten dreide seg om modifiseringer i ulike retninger, og noen ganger var de helt på jordet.

Pensjonisten innerst i boligfeltet eide et stykke med dyrkbar jord, og nå var det på tide med å sette poteter. Selvsagt hadde pensjonisten sin egen løsning på farkosten som forenklet pløying som potet setting.

Ut fra redskaps skjulet tøffet en pellets dreven sak på 3 hjul. Riktig nok var denne farkosten litt miljø vennlig. Han brukte pellets fra felleskjøpet som brensel. Dampen gikk rett inn i et gammelt destillerings apparat som alltid var ulovlig å bruke. Selv hadde han brukt apparatet en rekke ganger med nesten 96 % avkastning i form av blank væske. Overskudds dampen ble omdannet til vanning av de ny plantede settepoteter.

Selve setet var fra den samme gråtassen som utåndet i et annet 10 år, der var det lufting i setet så friksjonens varmen ikke blei for høy til den skrukkete rompa, for å være på den sikre siden var et sandpapir limt på i fronten for å hindre at pensjonisten skulle skli ut av setet på varme sommerdager. På fremre hjul hadde han montert pløye plogen som stakk ca 30 cm ned i bakken. Videre under i rammeverket var det ulike rister og siler. Større steiner ble kastet ut til sidene og ettersom han pløyde seg fremover ble fin jord liggende igjen i renne formasjon.

Bak setet hadde han montert en gammel linestamp på 100 liter hvor settepotetene lå i, fra undersiden gikk et lite transportbånd på 30 cm lang og 5 cm bredt. Hvert 2 sekund på lav fremdrift åpnet et spjell seg, og ett stykk potet ramlet ned på båndet. Videre i enden var det montert 4 tannbørster som skrubbet litt på poteten før den ble sluppet ned i jord renna. Når poteten hadde blitt lagt i renna, snurret et tannhjul ut en ekstra plog som pløyde jorda tilbake over poteten. Fi fi saker denne oppfinnelsen.

Det var ikke måte på finurligheter pensjonisten hadde på jordbruks farkosten sin.

Det var midt i potet settingen kommer en ulykke sjeldent alene. Ulykken var ingen ringere en lensmannen i gata. Pensjonisten satt plogen i fri og ventet på lensmannen skulle komme nær nok. Det ikke lensmannen visste var at på samme jordbruks enhet hadde pensjonisten montert hurtig gjødsling. Oppgjørets time hadde kommet til gata. I ren cowboystil rettet pensjonisten på skyggelua si, sparket potet plogen i gir og ga gass. Så skrudde han på en bryter fra en gammel komfyr fra 30 tallet. Det surklet litt før tynnflytende kumøkk passerte transportbåndet under maskina. Da satte pensjonisten bryteren på fullt, og møkka sprutet ut igjennom grove dyser.

Lensmannen hadde så vidt rukket å komme opp på siden av jordbruks maskina til pensjonisten, en ille luktende sprut sørget for å finne begge beina til lovens lange arm. Pensjonisten på sin side bare nikket til lensmannen og fortsatte potet settingen sin. Han likte ikke å bli forstyrret i sitt arbeid, og det var vel på høy tid at han skjønte at pensjonister har dårlig tid.

 

Én kommentar

Dagny Løfall

10.02.2017 kl.12:40

Haha... den var god..😂😂

Skriv en ny kommentar