hits

PENSJONIST PÅ GLATTISEN

                                            Bilderesultat for cartoon old lady

Været slo helt om, og snøen forsvant i rekordfart. Uvanlig dette været. Pensjonisten satt på trappen sin med den gamle tre kaffekoppen, han myste utover nabolaget. Veien var speil blank, ikke så mye som et sandkorn å se. Det tok ikke lange tiden før en ny farkost hadde sett dagslyset.

Året hadde ikke begynt så bra i gata, værgudene sendte mange med ambulansen. Snø i ene øyeblikket, skøyte is i neste. Dette stoppet ikke en aktiv pensjonist. Det var viktig for han å ha noe å henge fingrene i hver år. Så igjennom årenes løp hadde det blitt en del ulike prosjekter. Det ble banket, sveiset, skrudd som lakkert. Resultatene var alltid det samme, fantes ikke maken i hele verden.

Forrige runde han hadde tatt sin hjemme bygde spark ut var da enke fruen nederst i gata hadde et møte med fastlegen sin. Veien var så glatt at det var umulig å stå på beina.

Det første han startet opp var en liten kaffetrakter montert på baksiden av ryggstøtten. Fra kaffetrakteren gikk det en 16 ampere ledning via et adapter ned til et båt batteri, direkte koblet på batteri polene, isolert med elektriker teip. Varm drikke var viktig i vinterkulda. Over kaffetrakteren hadde han så sammen koblet årets DAB radio, antenne forsterket til rammeverket av meiene på sparken, viktig med beroligende toner. Hjertet og blodtrykket hadde ikke godt av ikke å bli stresset når han var på tur.

Setet på sparken hadde blitt polstret med miljøvennlig bambus fabrikat, hentet hos frelserarmeens klessalg. Han hadde selvsagt lagt inn varme i setet, kunne ikke ha noe av at enke fruen frøys på seg blærebetennelse. Ja han ønsket noe mer enn å varme den skrukkete henge rompa, han kunne selvsagt ha nevn børstebeholderen for gebiss. Den fungerte slik at; 3 sett med oppvaskbørster roterte inne i en gammel termos, tilsatt tannkrem. Så under sparkturen hadde den gamle rent gebiss. Modifisert gebiss vask med andre ord.

Under setet satt selve underverket, godt forankret i en kryssfiner plate med 8 franske treskruer. 2 takts bensin beholder med hurtig startknapp til en motorsag motor, utblåsningen fra motoren var til venstre side, og ble miljø filtrert igjennom et kaffefilter. Selve luft filteret til motoren var en blanding av en tom dassrull med en tynn strømpe som var spray impregnert. Viktig å holde filtret tørt om det skulle regne en skvett.

Selve framdrifts mekanismen var ikke så komplisert. Et gammelt sykkelhjul til en tre hjulsykkel var montert på beinstøtten framme på sparken. Hjulet hadde åtte par sko med brodder, det var for å sikre grep på framdriften. Fra mellom akslingen og frem til selve motoren var det en drivreim. Selve drivreima var igjen nylonstrømpebukse, flettet etter alle kunstens regler, i sammen spleisingen var det en passe stor båtsmann knute, i tilfelle pensjonisten videre utviklet framdriften med noen gir i fremtiden.

Fra en teleskop fiskestang hadde han festet et stykke parasoll klede, sånn i tilfelle fremdriften fra motorsag motoren stoppet. Plassen han bodde på var kjent for stiv kuling minst 2 ganger i uken.Fremdriften var ikke hans største problem egentlig, men lensmannen som bodde i gata.

Det var ikke hver dag han uheldigvis siktet seg inn på lensmannen,Sist han var ute med sparken hadde han klart å sneie skoene til lensmannen. Så nå er han utstyrt med verne tupp. De gamle skoene hans minner mer opp et par slipperser. Pensjonisten skrudde opp sete varmen og siktet seg inn på en liten sparktur med enke fruen, da han passerte lensmannen sin bolig vinket han elegant som vanlig.

5 kommentarer

stavangerinmyheart

07.02.2017 kl.17:12

Ønsker deg en fin ettermiddag og kveld:))

Vera Lynn

07.02.2017 kl.23:00

Å som jeg har savnet disse festlig historiene dine, de lyser opp en grå hverdag :o))

sisselfish

09.02.2017 kl.11:00

Vera Lynn: Ja nå kommer nok historiene som perler på snora :)

08.02.2017 kl.22:39

Endelig! Ler meg fordervet snart!

sisselfish

09.02.2017 kl.09:30

Anonym: I M back :)

Skriv en ny kommentar