hits

PENSJONIST MED DÅRLIG TID

Bilderesultat for snøfreser cartoon

Snøen som falt i fjor faller også i år sies det. Store kjerring flak dalte ned i den gamles gate. Allerede hadde vinterdvale pensjonistene tatt spade og kost i bruk. Det skrapte og stønnet over hva moder jord hadde sendt deres vei. Fulle lunger med KOLS og harkede gamle gubber ynket seg på ny. Snø, og det var dårlig nytt for de som ikke hadde snøfreser stående.

Pensjonisten i det innerste huset hadde sakene på stell.

Da klokken hadde passert 11 denne morgenen stod han på trappa og nesten gliste ett hakk for mye, endelig skulle han få vist nabolaget hva han hadde "mekket" på i hele vinter.

Naboen hans hadde akkurat fått måket seg fram til postkasse stativet da brølet kom. Svart eksos steg opp bak en aldri så stor snøhaug. Det harket verre enn fra naboens hals, den spyttet som en lama og var sint som en okse.

Designet var hjemme snekret, som Rullator XD

Fra nabo gårdens skrutresker hadde pensjonisten fått byttet til seg selve mate skruen, dog for lang og da hadde vinkelsliperen vært hendig til å kappe til i riktig lengde. Videre hadde han da fått satt sammen noen tannhjul fra oldefarens gamle urverk, supplert med andre tannlegeborr fra stedets tannlege kontor. Det hender at ting forsvinner når pensjonisten har sine årlige kontroller oppe hos Frk T.Ann-L Ege.

Han hadde spekulert på sammensetningen en mørk november dag da han tygde av et stort skall av 12 års jekselen. Turen gikk til Frk T.Ann-L. Ege og ny krone ble satt inn,og en ny komponent til snøfreseren datt ned i frakken hans.

Fra klessnora til enke frua nederst i gata fant han nylonstrømper nyttige. Sammenknytet var de perfekt til drivreim. Mellomakslingen fra tannhjulene og driv reima var hentet hos stedets energi selskap en mørk natt. I dagslys kan man fortsatt se at halve lysstolpen står igjen. Ekstra galvanisert med kvikksølv som ga litt mer glans.

Selve skroget hadde han tatt ut av en utrangert kjøkkenbenk, røret hvor snøen ble kastet igjennom var en 110 mm kloakkrør som han hadde fått tak i når naboene på den andre siden av jordet hadde bygd. Ikke helt hederlig gjort, men det ganget han.

Han smilte lurt i det han rundet hushjørnet med sin hjemme snekra snøfreser. Han tygde litt i barten i det maskina tok tak i snøen. Tygge det kunne dyret, ikke mins spytte. I kloakkrøret hadde han dessuten lagt små ladninger med ammunisjon. Riktig nok var dette bygd opp av et gammelt sluttstykke fra en 12,7. I det snøen kom inn via mate skruen ble snøen så videre presset opp i kloakkrøret, hvor rett snømengde ble skutt ut via trykkluft fra en luftbelg. Snøen som ble skutt ut hadde en rekkevidde på 18 meter.

På høygir hadde snøfreser uhyret en marsjfart på 25 kilometer i timen.

Han hadde tatt utgangspunkt i Motor design som Rullator XD, sete var riktig nok av en eldre recliner anno 1987, litt frynsete i kantene etter gjentatt bruk av gamle monsen. Selve rammeverket bestod av ulike komponenter. De lange spakene hadde han fått kjøpt billig på bil skroten, girspaken var fra en gammel gråtass som utåndet en gang på 90 tallet. Spaken som startet utkastelse mekanismen var en annen historie. Hvem kunne tro at den også kom fra et sted hvor stats hemmelighet nummer en ikke kunne bli avslørt. Gjenbruk stod i høysetet.

Høygiret hadde det med å henge seg opp, og turtallet viste fare truende tall i det hushjørnet var passert. Styremekanismen lystret ikke de gikt brudne fingrene, og retningen uhyret hadde var ikke lovende. Postkasse stativet stod i veien, men ikke lenge. Naboen kunne bare se treflisene hagle i det fresen fikk tak på treverket, i trespoon format lå postkassen til naboen spredt i en radius på 18 meter. Innholdet i postkassen fikk samme medfart,uhyret var som en makuleringsmaskin. Eneste som så vidt overlevde var avissiden hvor døds annonsene stod. Hvil i fred Johanna.

Jula varer helt til påske sies det. Juletreet til neste nabo stod for tur, igjen ble det gnagd og spyttet, så nå trenger ikke IRIS komme å hente brukte juletrær. Etter 40 meter nedover nabolaget fikk pensjonisten endelig temmet villdyret. De fleste av naboene hadde kommet ut for å beskue pensjonistens siste mesterverk, riktig nok fornøyd var ikke alle. Noen måtte nok kontakte forsikrings selskapet sitt. Lensmannen hadde ingen strømkabel lengre til leaf`n sin. En ting fikk i alle fall pensjonisten rett i, det kom snø.

2 kommentarer

Vera Lynn

06.02.2017 kl.22:52

Knis, der fikk jeg meg en god latter på tampen av mandagskvelden :o))

sisselfish

07.02.2017 kl.15:07

Vera Lynn: Hoi, ja jeg er litt tilbake med litt mer galskap. Tredje historie er ute :)

Skriv en ny kommentar